dijous, 9 d’octubre del 2008

El «Taller de Cinema» de J. Fargas aterra a Martorell

És l’oportunitat d’escriure, rodar i muntar un curtmetratge, aconsellats per un expert cineasta format a França.
Martorell tornarà a ser plató cinematogràfic, gràcies al Taller de Cinema, un curs condensat en 12 sessions, on els participants descobriran de manera pràctica els principals oficis del món del cine (guionista, productor, actor, director i muntador) realitzant un curtmetratge. Una experiència que ocuparà els vespres dels dijous, durant tres mesos, a partir del 30 d’octubre.
El responsable del Taller de Cinema és el català Jaume Fargas, que va estudiar Belles Arts a Barcelona, i Cinema, en una escola de Lille (França), on ja fa uns quants anys que va començar aquesta experiència didàctica. Des que va tornar, no ha parat de portar la seva «escola de cinema itinerant» per diferents poblacions del país: Gavà, Sitges, Castelldefels, Hospitalet, Sant Feliu i Manresa, entre d’altres.
«L’última partida», un curtmetratge realitzat pels participants del Taller de Cinema en una de les seves edicions a Sitges, participa aquest any a la secció Nova Autoria del Festival Internacional de Cinema de Catalunya – Sitges 2008. Un destacat important, en el ja de per si interessantíssim currículum d’aquest mestre de Cinema, que ara arriba a Martorell.
Els organitzadors del taller (l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona) posaran tot el material professional necessari a l’abast dels seus participants, tot inclòs en els 50 euros de matrícula, fins i tot una còpia en DVD del curtmetratge que realitzaran. (+INFO al Centre Cultural de Martorell 93 774 22 00)


(Publicat a L'Informador de Martorell, 10 d'octubre de 2008. Text i foto: J. Benavente)

2 comentaris:

Kucky ha dit...

I jo a Santiago!!!

En fi.

;D

J.

Javier Vega ha dit...

El proyecto ya esta en marcha. comenzamos a rodar el pasado jueves y es una experiencia fascinante. Es así como se puede apreciar lo costoso(y no me refiero a lo económico) que es realizar una producción cinematográfica en todos sus aspectos.

Salu2